Sorsformáló 9+1 hónap, 2019. 04. 12.

Sorsformáló 9+1 hónap, 2019. 04. 12.

Különleges estében volt részünk tegnap.
Orosz Katalin nem csupán mint szakember beszélt, hanem (kamerán kívül) mint magánember is megnyilvánult, saját életéből hozva fel példákat. Gondolatok és érzések egész sorát indította el, ezzel együtt végig jó érzékkel, hatalmas tudással tartotta kézben a folyamatot. Biztonságban, védettségben, elfogadó szeretetben érezhettük magunkat, ami az ilyen mély megnyílásnak (az előadó szerint is) előfeltétele.
A huszonvalahány jelenlevő most nem csak közönség volt. Az est aktív alakítói voltunk kérdéseinkkel, hozzászólásainkkal, hiszen a téma kivétel nélkül mindenkit érint.
Az estnek így sajátos ritmusa alakult ki: előadói rész, saját élményű megnyilvánulások, – és néha sűrű csend, hiszen súlyos, érzelmileg is megérintő dolgokról (is) volt szó.
Különleges “erőtérben” érezhettem magam: mindenki tényleg jelen volt a folyamatban, egymást segítve, egymásra figyelve. Ízelítőt kaphattunk abból, micsoda belső munka, és milyen hatalmas erőket mozgat meg a “9+1 hónap” történéseivel foglalkozás, speciális módszerekkel. Olyan megértésekhez, megélésekhez és megoldási lehetőségekhez férhettem így hozzá ezzel kapcsolatban (és nem csak én), ami egyedül nem lehetséges. Nem hiába beszélt az előadó a közösségformálás és közösségi lét életbevágó fontosságáról – valamit meg is tapasztalhattunk ebből.
Köszönöm Orosz Katalinnak, a házigazda Bolya Családnak és köszönöm Nektek, akik ott voltatok.
Dibáczi Enikő

(Képen: a jelenlevők egy része és Orosz Katalin.)