Őszi nap-éj egyenlőség ünnep a Füvészkertben

A Füvészkert… zöld oázis a nagyváros forgatagában. Őszi nap-éj egyenlőség… különleges időminőség nyár és tél között.  Nagyszerűen illettek egymáshoz.

Ekkor nem csak a nappalok és az éjszakák hossza van egyensúlyban, hanem a belső egyensúly megteremtése is hangsúlyt kap. Itt a számvetés,a hála, a befelé fordulás ideje. Milyen utat tettünk meg? Mit kíván tőlünk a jelen helyzet?  Mi felé érdemes törekedni? Érdemes eltűnődni ezen.

Erre kínált lehetőséget ez az alkalom: a csodaszép helyszín, a rövid előadások, az alkalomhoz illő versösszeállítás, az őszi nap-éj egyenlőség alkalmából tartott szer és a gyakorlat, melynek során az „Istenanya tükrébe” lehetett nézni.

Belső útját ki-ki a maga módján folytatja, és van, amikor ezek az utak összeérnek – ez az együtt töltött ünnep ehhez járult hozzá.

Az előadásokat és a szert Dibáczi Enikő és Szabó László tartották.

Köszönjük a versmondó közreműködést Molnár Gergelynek,  a szertartást különösen segítő aktív jelenlétét Bárdos Istvánnak, Bolya Istvánnak és Mester Mártának, Balázsnak, Laurának és Zsigunak, valamint a részvételt minden jelenlevőnek.

További képek a Füvészkertről és a rendezvényről:

A Füvészkert fenséges fái között átragyogott a szelíd őszi napfény.

Piros bogyóit csodálhattuk meg egy sombokornak.

Az utolsó idei rózsák nyílottak a kertben.

Az esti sétának sajátos varázsa volt.

Mint ahogyan a még a szer után együtt maradók beszélgetése is élmény volt, ami után ez a csoportkép készült.