Életfa Ünnep a Cédrusnál (2019. 05. 04.)

Május 4-i Életfa Ünnepünkről

 

Heten voltunk.
A szemerkélő, néha szitáló, néha elálló esőben, melytől a gyönyörű, hatalmas 135 éves fa majdnem teljesen megvédett minket.
Farkasinszky Tibor bátyánk a maga 83 évével gyalog jött fel tiszteletét tenni a Cédrusnak, és magyarságkutatóként lenyűgözően beszélt az Életfáról. Bolya István az Életfa c. könyvből olvasott fel olyan részleteket, melyek az indián hagyományoknak és a magyar hagyományainknak egyként részei. Például a belső világ tükreként szolgáló edényt (melybe ki-ki beletekinthetett) ugyanolyan színű szalagokkal díszítette Szabó László, mint ami a könyv szerint az égtájaknak megfelelő (pedig nem ismerte azt az írást). Két meditáció is volt Szabó László és Dibáczi Enikő vezetésével. Ennek során a Cédrushoz közvetlenül is kapcsolódhattunk, megérezve erejét. Belső megéléseiről ki-ki szólhatott, és ezeket mindenki magával vihette, mint ajándékot, mint a Cédrus egy-egy tobozpikkelyét. Megtartottuk a szertartást az Életfa ünnephez kapcsolódóan, a rábaközi Tudók hagyományai szerint, amibe az először jelen levők is cselekvően bekapcsolódtak.
Heten voltunk ott… testben. Valójában azonban sokkal többen. Segítő hatalmas szellemlények és rokonlelkű Testvéreink is velünk voltak lélekben. Valek Tünde például, aki most ugyan nem tudott eljönni, de ez alkalomra küldött verse által (melyet Dibáczi Enikő olvasott fel) jelen volt mégis.
Együtt éltük át és segítettük az Élet megújulásához kapcsolódó folyamatot, amit Tünde versének egy részlete így ír le:
„Így felkapom lelkét Tündér Ilonának
Felúszom vele a Lélek folyón
Megismernek engem a darvak, az őrt állók
A túlvilág határán szarvassá változom
Tündér Ilona lelkét lelkesen hazahozom hátamon
Az Életfa alatt letöröm agancsom hetedik ágát
Gyíkká változva felviszem Tündér Ilonát
Kristálypalotájában ágyára emelem
Hol eggyé válik a test és a lélek
És harmadik fenyőmagtól ébred a szellem
Őrzi újra Élet sokszínűségének kulcsát,
Óvja az emberek közti harmóniát
Élet vizének kulacsa végre, élettel teli
Tündér Ilona éber, már nem alszik!
A Világot újra szeretet élteti”.

(Képen: A Cédrus távolról, teljes pompájában; a Cédrus közelről, mint egy Életfa; a Cédrus csillagos eget mintázva tükröződött Istenanyánk tükrének vizében.)