Jóslatokról, másképp…

Jóslatok: kulcsok a jövőhöz, vagy “Megírva semmi nincsen”?

 

Fónyad Csaba: Jóslatok a vallásokban és a látók általi kinyilatkoztatások
Dibáczi Enikő: A Nyirkai Jóslatról és a Teknyőkaparó jövendöléseiről

Időpont: 2019. 03. 13. 18.00-20.30.
Helyszín: 1076 Budapest, Garay tér 10.

Bibliai próféciák, muszlim, hindu és zoroaszteri jóslatok és egyéb népek jóslatai hiedelmei, valamint a modern kor jósai és jóslatai. Ezeknek a későbbi jövőre és elsősorban a magyarságra vonatkozó részei.
Jóslás, prófécia, látnok és ezzel kapcsolatos fogalmak. Jóslás a hinduizmusban, buddhizmusban, kínai vallásosságban, a természeti népeknél. Jóslatok az európai kultúrkörben. Malachiás szerzetes pápai jóslatai, Bacon és Verne jóslatai. Nostradamus, Vanga, Irlmaier, Pio atya, Boca jóslatok.
Bibliai próféciák és azon belül egy nagyobb vázlatprófécia elemzése.
Miért érdekelhette az embereket a jövő és a jóslás? A különböző kultúrákban hogyan jósoltak, és ezzel kapcsolatban milyen hagyományaik voltak? Mi is lehet a jövendölés fizikai alapja?
Ezekről beszél Fónyad Csaba az est első részében, aki (többek között) képzett teológus, és több előadást tartott már hasonló témákban.

„Tíz éve jegyeztem föl azokat a hozzáfűzéseket, amiket Máté Imre mondott a Yotengrit 2 könyvben álló Nyirkai Jóslattal kapcsolatban. A Nyirkai Jóslatot nevezték már „nyitrainak”, „nyikrainak”, és többen igyekeztek szenzációhajhász módon, elferdítve, saját kommentárokkal összemosva, önös célokra felhasználni. A Jóslat azonban ellenállt…” (D. E.)
Mi a „titka”? Melyek a már bekövetkezett, azonosítható események és személyek benne? Milyen jövőképet vázol fel? A Nyirkai Jóslat a rábaközi Tudók által megőrzött ősi világkép szerves része. Mi az ő álláspontjuk a jóslatok értelmezéséről és a lehetséges jövőképekről?
Na de hogy jön ide a Teknőkaparó, az alföldi „Öreg Teknyős”? Miket mondott ő az akkori közeljövővel (a jelennel) és a jövő eseményeivel kapcsolatban, és hogyan maradt fent az emlékezete?
Erről beszél Dibáczi Enikő az est második részében. Lehet kérdezni, kételkedni – mert valóban sok kérdés és kétely merülhet fel a Nyirkai Jóslattal kapcsolatban, és ahogy a rábaközi Tudók is mondják: „Ne higgy, hanem kételkedj és győződj meg!”

(Dávid Júlia alkotása: Minden-S-Ég)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt
Időpont: 2019. 03. 13. 18.00-20.30.
Helyszín: 1076 Budapest, Garay tér 10.
Szervező: Ős-Szellemiség Egyesület,
Társszervező: Garay Mű-Hely
A Keletihez a rendezvénynek otthont adó helyszín közel van: 1076 Budapest, Garay tér 10., Garay Mű-Hely. A helyiség az utcáról nyílik a 10-es számú kapu mellett. Térkép itt:
https://goo.gl/maps/Axqc5KFaavG2

Regisztrációt info.os.szellem@gmail.com e-mail címre kérünk.
Több információ itt a f.b. eseményben.
A részvétel ingyenes, adományokat köszönettel fogadunk.
Telefonon érdeklődni lehet: 06 (70) 676 3777